Exertum - SAP Consultants
Business At Work breidt internationaal uit in België en Luxemburg met de overname van Exertum
Business At Work kondigt de overname aan van het Belgisch Luxemburgs bedrijf Exertum, een toonaangevende speler gespecialiseerd in het systeemtechnisch beheer van SAP-omgevingen. Deze fusie bevestigt niet alleen de internationale ontwikkelingsstrategie die Business At Work de afgelopen 3 jaar heeft gevolgd, maar stelt het bedrijf ook in staat zijn SAP-competentiecentrum te versterken .

Al meer dan 20 jaar begeleidt Business At Work zijn klanten van het begin tot het einde bij hun transformatie- en migratieprojecten. Hiervoor gebruikt de Franse IT dienstverlener zowel technologische als digitale oplossingen om de activiteiten en de operationele werking van zijn klanten te optimaliseren. Business At Work werkt momenteel met grote Europese multinationals, maar ook met kleine en middelgrote bedrijven en publieke organisaties.
Het Exertum team vult al meer dan 15 jaar een positie in van technische experts voor SAP-omgevingen in België en Luxemburg. Exertum heeft een uitgebreid aanbod waarmee het zijn klanten een zeer hoog niveau van kwaliteit en betrouwbaarheid kan garanderen voor hun vaak complexe SAP-installaties.

Sterke complementariteit als basis van een performantere dienstverlening

Dankzij deze nieuwe overname kan Business At Work, een reeds gevestigde waarde in Frankrijk, zijn activiteiten uitbreiden naar België en Luxemburg. Bovendien versterkt het Franse bedrijf, door de integratie van de technologische expertise van Exertum, zijn positie bij zijn SAP klanten. Het laat toe om hen beter te ondersteunen terwijl ze de komende maanden en jaren steeds sneller overstappen op de nieuwe oplossingen die SAP biedt, in het bijzonder S/4HANA, en rond hun keuzes op vlak van de Cloud-strategie.
"Exertum heeft meer dan honderd migratieprojecten op zijn naam staan, onder meer op vlak van S/4HANA en Rise with SAP, en beschikt over een unieke ervaring binnen Europa. We zijn verheugd om deze nieuwe SAP vaardigheden, die we vanaf morgen aan onze klanten ter beschikking kunnen stellen, te integreren. We delen met het team van Exertum een cultuur en aanpak die gericht is op de efficiëntie van de IT-systemen van onze klanten: een perfecte beheersing van de oplossingen, een service center aanpak en de mogelijkheid om elke klant te ondersteunen bij het definiëren en implementeren van de meest geschikte evolutiestrategie binnen hun specifieke context." Yann Foissac, Associate Director van Business At Work, verantwoordelijk voor het SAP technologieaanbod

"Door deel uit te maken van de Business At Work groep versterken we aanzienlijk onze mogelijkheden om onze klanten te ondersteunen. Met zijn service desk organisatie die al meer dan 20 jaar bestaat en zijn aanwezigheid in Mauritius sinds 2008, heeft Business At Work een uitgebreid en zeer competitief aanbod, vooral op het vlak van de functionele dienstverlening rond SAP. Deze fusie stelt Exertum nu in staat om zijn aanbod te verruimen met AMS-activiteiten en om alle projectactiviteiten (incluis functionele) voor het upgraden van SAP-omgevingen naar S/4HANA in te vullen. Bovendien zal Business At Work onze expertise op vlak van het BTP-platform flink opdrijven. Onze gezamenlijke ambitie is om onze activiteiten in België en Luxemburg de komende jaren sterk uit te breiden." Tony Luckx, Algemeen Directeur van Exertum

Met deze overname bevestigt Business At Work haar groeistrategie

De overname van Exertum kadert binnen de continue groeistrategie van het Franse dienstenbedrijf. Met een omzet van 34 miljoen euro in 2022 en 300 consultants bevestigt deze stap de capaciteit van Business At Work om zijn organische groeistrategie te ondersteunen en te versterken door gerichte overnames.
"Deze nieuwe overname is in lijn met het 5-jaren ontwikkelingsplan van de Business At Work groep en zal onze organische groei verder ondersteunen. Na de succesvolle overname van het consultancybedrijf aXoma eind 2021, zal de overname van Exertum ons niet alleen in staat stellen om onze positie in West-Europa te versterken, maar zal ons ook meer mogelijkheden geven om klanten te bedienen die met SAP zijn uitgerust. Met deze operatie breiden we het vermogen van de groep Business At Work uit om zijn klanten te ondersteunen in alle fasen van hun transformatieprojecten: niet alleen op vlak van de operationele transformatie, maar ook voor de uitwerking van hun IS/ERP-trajecten, tot en met de implementatie en het beheer van hun gemoderniseerde ERP & aanverwante IT oplossingen." Frédéric Garnier, CEO van Business At Work

Perscontact:

 Agence Réplique - Isabelle Laville - Tel: 01 40 86 31 53 - 06 25 47 18 03 - @: ilaville@replique-com.com